2024 m. birželio 5 d. 1–2–3–4 lav. ir 7–8 spec. klasės mokiniams vyko programos „Darni mokykla“ orientacinės varžybos – diskusija „Sveika mokyklos ugdymosi aplinka“. Pirmiausia su mokiniais aptarėme kas yra tvarumas, darnumas, atliekų perdirbimas, rūšiavimas. Visos veiklos vyko lauko klasėje, kurioje buvo puikių tvarumo pavyzdžių: senos mokyklinės kėdės, stalai nudažyti įvairiomis spalvomis džiugina nauju įvaizdžiu. Diskutavome kodėl svarbu ir reikalinga rūšiuoti atliekas, kaip galime panaudoti senus baldus, priemones, kaip juos galime atnaujinti, perdaryti ir džiaugtis vėl atgijusiu daiktu. Sveikam pajudėjimui, mokiniai varžėsi tarpusavyje, kam pavyks greičiau ir teisingiau suskaičiuoti žingsnius iki relaksacinio kambario ir išmaniųjų grindų, esančių mokyklos trečiame aukšte. Varžėsi dėlionės rungtyje, kam greičiau pavyks sudėlioti „Darni mokykla 2024 m.“ dėlionę. Visos netradicinei pamokai užduotis stengtasi paruošti panaudojant tvarumo principus. Ugdytiniai sumanūs ir atidūs, žino, kaip tinkamai rūšiuoti įvairias medžiagas, atliekas. Kas buvo primiršę – prisiminė. Mokiniai pateikė daug pavyzdžių iš savo aplinkos, kaip ir kur galima panaudoti, priduoti, išmesti medžiagas kurios jau nebereikalingos. Mokiniai kalbėjo, jog dar ne visi nori rūšiuoti atliekas, jas išmeta netinkamose vietose.
2024 m. birželio 6 d. „Nežiniukų“, „Vyturių“ grupėse vyko programos „Darni mokykla“ veiklos „Mažiau išmesto maisto – lengviau planetai“. Mokiniai sužinojo apie kasmet visame pasaulyje didėjančią maisto švaistymo problemą, kaip dėl neapskaičiuoto, neatsakingo vartojimo lieka daug nesunaudoto maisto ir jis keliauja į mišrių atliekų konteinerius. Ko negalima išsaugoti galima kompostuoti. Sužinojo kaip kiekvienas galime prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo, maisto likučiais galime pasidalinti su naminiais gyvūnais, paukšteliais. Žiūrėjo edukacinius filmukus apie maisto tausojimą. Sužinojo kiek daug maisto kiekvieną dieną išmeta parduotuvės, valgyklos ir kokį pavojų sukelia maisto sąvartynai, kiek žmonių pasaulyje lieka alkanų. Vaikai vaišinosi nestandartiniais obuoliais ir kriaušėmis. Spalvino vaisius ir daržoves.