Menu Close

Mokyklos tradiciniai renginiai

Amatukų mugė

Kovo 27 dienos rytą mokyklos valgykloje kilo didžiulis sambrūzdis – nešini įvairiausiais rankdarbiais, skanumynais ir žalumynais mokinukai su mokytojais, auklėtojais ir padėjėjomis, socialinio globos padalinio lankytojai su šauniomis darbuotojomis, atskubėjo į pavasarinę „Amatukų mugę“. Su grožybių pilnais krepšiais atvyko ir mūsų draugai: Pasvalio rajono sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centro „Viltis“, Lavėnų socialinės globos namų, Pasvalio Neįgaliųjų draugijos „Esame ir būsime“, Pasvalio socialinių paslaugų centro dienos užimtumo padalinio kolektyvai, atvyko ir menininkė J. Virbickaitė. Skambant smagiai muzikai kas ką prigamino, tą ant stalų susidėjo. „Prekystaliai” linko nuo įvairiausių dirbinių ir gardėsių.  Mugės gaspadinės, mokytojos Rasa ir Agnė, šmaikščiai visus nuteikė renginiui, apdalino padėkomis ir pagyromis, pakvietė pašokti ir parungtyniauti. Pirkėjai pigiai pirko, pardavėjai brangiai pardavė – tad visi liko patenkinti. Pasidairę po mugę ir visokių gėrybių įsigiję vieni su kitais šiltai bendravome, su artimiau pažįstamais, seniai matytais bičiuliškai pasiglėbesčiavome, o su naujais draugais nutarėme ir toliau bičiuliautis bei dalintis rankdarbių kūrybinėmis idėjomis. Ačiū visiems, sukūrusiems puikią ir smagią šventę, gaminusiems skanėstus ir rankdarbius, o pirkėjams, aktyviai ir entuziastingai pirkusiems, ir palaikiusiems mugės dvasią. Laiko ratas apsisuks ir vėl susibursime, susibėgsime, kad pabūtume kartu!

RENGINYS „KALĖDŲ METAS PRIPILDYTAS GERUMO“

Padabinta jau Kalėdinė eglutė,
Girliandomis spindi nusagstyti stogai,
Štai taip jaukiai, spalvingai – po truputį,
Žiemos pasaka prisipildo namai.

2023-12-21 mokykloje vyko šventinis renginys „Kalėdų metas pripildytas gerumo“. Jaukiai išpuoštoje mokyklos valgyklos salėje, skambant Kalėdinei muzikai, dvi elfės – mokytojos Rasa ir Agnė – pradėjo sekti pasaką, tačiau… nutarė, kad geriausiai moka sekti pasakas Kalėdų senelis, tad visi ėmė jį garsiai kviesti ir sulaukė svečio, ne bet kokio, o šmaikštaus, linksmo ir mokančio išmaniai sekti pasakas. Kalėdų senelis kartu su jį atlydėjusia elfe visus išjudino ir darė mankštą, plepėjo, laidė linksmus juokelius ir sekė muzikinę išmaniąją pasaką su 3D holografiniu projektoriumi. Pasiklausę pasakos visi draugiškai šoko elfių šokį „A rim šim šim“. Mokinukai seneliui sudainavo dainelę „Snaigių rokenrolas“ ir išmokino jį estafečių meno, kurios, beje, suteikė daug gerų, šmaikščių emocijų. Na ir žinoma dovanos, kurias išdalino Kalėdų senelis. Toks jau tas Kalėdinis metas, pripildytas laukimo, draugiškumo ir bendrystės…

Tarptautinis menų festivalis „Kai tu Šalia“

2023-06-06 Pasvalio kultūros centre, nuskambėjo penktasis tarptautinis menų festivalis „Kai tu šalia“. Į festivalį atvyko kolektyvai iš visos Lietuvos: Panevėžio „Šviesos“ ugdymo centro, Raseinių, Linkuvos specialiųjų mokyklų, Šeduvos gimnazijos, Kėdainių „Spindulio“, Joniškio „Saulės“, Šiaulių „Ringuvos“, Pasvalio „Riešuto“ mokyklų, Molėtų r. Kijėlių ugdymo centro, Pasvalio centro „Viltis“. Video pasirodymus atsiuntė Norvegijos Skien Den Rode mokykla ir Kazachstano „Vidurinė mokykla Nr. 26“. Muzikos mokyklos auklėtiniai Danielius Taškevičius atliko kūrinį fortepijonu, o mažoji Ieva Rapševičiūtė sudainavo finalinę festivalio dainą „Kai tu šalia“. Visi kolektyvai buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais. Tariame AČIŪ UAB „Saldrita“, UAB „Svalex“, UAB „Ustukių malūnas“, UAB „Joalda“, UAB „Saimeta“, PC „Agis“, Pasvalio knygynas, D. Griauzdienės IĮ, Sigutei Kvedarauskienei. Taip pat nuoširdžiai dėkojame Pasvalio kultūros centrui, restoranėliui „Repertuaras“, jaunuolių grupei „Solidarumo kava“, Dainiui Vareikai už suteiktą pagalbą organizuojant renginį.

Skip to content